Läkarstation
Lilja & Lauri
Läkarstation Lilja & Lauri

Vi erbjuder våra kunder profesionell hjälp och stöd i en intim miljö.

Hos oss betjänas du av gynekologer, mödrarådgivare, barnmorskor, urolog, plastikkirurg, barnläkare, kardiologi, ortopedi, allmänkirurgi, psykologer, psykoterapeuter och par- och sexualterapeut. För oss är en nöjd kund och stark kundrelation viktigt.  

044 204 6664

Officiell telefontid:

måndag-fredag 9.00-11.00

Våra tjänster

Gynekologstation Lilja

Den gynekologiska undersökningen innehåller en djupgående disskussion samt mångsidig undersökning. Vi gör även olika små ingrepp, och provtagning vid behov.

Mödrarådgivning

Mödrarådgivningsbesöket innehåller uppföljning av graviditeten samt stöd för föräldrarskapet. Du kan också boka ett enskilt mödrarådgivingsbesök, om det är något du funderar över. Hos oss finns även kvällstider att boka.

Förlossningsförberedelse 

Förlossningsförberedelsen dras av erfarna barnmorskor som även är certifierade Föda utan rädsla-instruktörer. Den fem timmar långa förberedelsen dras enligt Föda utan rädsla-metoden, och man kan delta antingen i grupp eller boka privat.

You can also book a private Give birth without fear-birthing class in English

Barnläkare

På barnläkarmottagningen strävar vi efter att hjälpa barnpatienter. De valigaste symtomen som oroar barn eller deras föräldrar är relaterade till andningsinfektioner. Exempel på dessa är snuva, feber, andningssvårigheter, öronvärk och exem. Allergiska symtom hos barn kan förekomma som tillexempel exem, magont och kli på kroppen.

Barnets tillväxt och utveckling undersöks oftast vid mödrarådgivningen eller skolhälsovården. Men ibland krävs extra undersökning. I dessa fall kan oftast svar fås av en barnläkare.

Välkommen till Liljas barnläkarmottagning!

Urologi

En urolog fokuserar på kirurgisk och medicinsk behandling av sjukdomar inom urinvägarna. En urolog är även specialist på behandling av sjukdomar i de manliga reproduktionsorganen. På våran läkarmottagning kan du kontakta en specialist för att få expertbedömning och behandling för dina besvär.

Plastikkirurgi

På läkarstationen görs mångsidiga plastikkirurgiska ingrepp. I den plastikkirurgiska konsultationen ingår diskussion och bedömning av situationen och behandlingsmöjligheterna. Du kan också boka tid utan konsultation till mindre ingrepp som borttagning av hudförändring eller injektionsbehandling.

Ortopedi

En ortoped behandlar sjukdomar och skador i stöd- och rörelseapparaten. Typiska skador som undersöks är problem i knäna eller höfterna. På läkarstationen kan du direkt kontakta specialistläkaren och få en professionell bedömning till ditt problem.

Före ditt besök är det bra att ha en nytagen röntgenbild på området du söker vård för (leden). Röntgentagning kan dagligen ordnas via oss. Magnetröntgen kan också ordnas via oss en gång i veckan. Behovet av röntgenbilder kan också disskuteras vid tidbokninsskedet.

Kardiologi

En kardiolog undersöker och behandlar hjärtsjukdomar. Vanliga besvär en kardiolog behandlar är bland annat olika sorters rytmstörningar, biljud, bröstsmärtor och andningsnöd som förkommer vid ansträngning. Baserat på en erfaren kardiologs bedömning, kan också hjärtfilm samt ultraljudsundesökning göras under samma besök. Vid behov ordnas också laboratorieundersökningar.

Psykologmottagning

Till psykologmottagningningen kan du boka tid till enstaka samtal eller för en längre regelbunden behandlingstid, längden på behandlingstiden beror på den enskilde individens behov och önskan. Vi disskuterar och planerar alltid behandlingens mål och behov av terapi tillsammans med patienten. Hon oss finns också möjlighet tilll långtids fpa-terapi.

Viktbalansering

Behaglig viktbalancering teamets grupphandledning börjar i januari. Gruppträffen ordnas varannan vecka på torsdagar kl 16.30- 17.30. Gruppen leds av vår näringsterapeut Laura, vår psykolog Mari och vår fysioterapeut Minna-Sisko, i turordning.