Laura Sohlo

LAILLISTETTU RAVITSEMUSTERAPEUTTI JA TERVEYSTIETEIDEN MAISTERI

Olen mielelläni avuksi, kun tarvitset ohjausta ruokavalion tai syömiskäyttäytymisen muutoksessa hyvinvoinnin edistämiseksi tai sairauden vuoksi. Lääkärikeskus Lilja ja Laurissa olen myös mukana painonhallintatiimissä. 

Minulla on laaja kokemus aikuisten ja nuorten ravitsemushoidosta. Olen työskennellyt sekä erikoissairaanhoidossa, että perusterveydenhuollossa. Minulla on erityisesti osaamista painon ja syömisen hallintaan liittyvästä ohjauksesta ja erilaisten syömishäiriöiden ravitsemushoidosta. Vastaanotolleni hakeutuminen voi myös olla ajankohtainen, kun sinulla on sairaus, joka vaikuttaa ruokavalioon tai vaikeuttaa syömistä, haluat ennaltaehkäistä tai hoitaa elintapasairauksia ruokavalion keinoin tai sinulla on muita pohdintoja ravitsemuksesta. Voin auttaa esimerkiksi aterioiden suunnittelussa ja arvioida riittävää ravintoaineiden saantia. 

Minulle on tärkeää, että asiakas tulee kuulluksi. Käydään yhdessä tilanteesi läpi ja mietitään sinulle sopivia ratkaisuja. Monilla on hyvä perustietämys terveellisestä syömisestä, mutta välillä tiedon ja konkreettisten tekojen yhteensovittaminen voi tuntua haastavalta. Autan mielelläni pohtimaan käytännönläheisesti, miten pääset kohti omia tavoitteitasi ja haluan tukea sinua muutoksissa kohti hyvinvointia.

Olen auttanut asiakkaita esimerkiksi seuraavissa ravitsemukseen liittyvissä pulmissa

  • Painon ja syömisen hallinta osana kokonaisvaltaista hyvinvointia (syömiskäyttäytyminen, psykologinen painonhallinta ja konkreettinen ravitsemusohjaus)
  • Tunnesyöminen ja hallitsevat ruokamieliteot
  • Syömishäiriöt (esimerkiksi hallitsematon syöminen ja syömisen liika rajoittamien)
  • Elintapasairaudet (poikkeavat veren rasva-arvot, korkea verenpaine, kohonnut paastoverensokeri tai todettu tyypin 2 diabetes)
  • Ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS)
  • Keliakia
  • Sairauteen liittyvän vajaaravitsemuksen ennaltaehkäisy ja hoito. 

Lämpimästi tervetuloa vastaanotolleni! Halutessasi voit pitää kolme päivää ruokapäiväkirjaa ennen vastaanotolle tuloa. Voit myös ajanvarauksen yhteydessä kuvata lyhyesti missä asiassa hakeudut vastaanotolle.